Business Internaţional

Aleph News. La ce să ne aşteptăm pentru 2021? „În următorii doi ani, vom vedea haos”

Aleph News. La ce să ne aşteptăm pentru 2021? „În...

Autor: Aleph News

02.01.2021, 21:32 1378
  • Trei specialişti ai viitorului fac un diagnostic al lumii de azi înainte de a lua în considerare lumea care ne aşteaptă.
  • Thibaut Nguyen: „Cred că va trebui să atingem fundul prăpastiei”
  • Virginie Tournay: „Nu mai ştim cum să ne arbitrăm prezentul”
  • Stéphanie Nicot: „Criza ne determină să punem din nou întrebarea: ce este o fiinţă umană?”

Thibaut Nguyen, directorul departamentului de Tendinţe şi perspectivă la Institutul Ipsos Franţa, Virginie Tournay, director de cercetare şi membru al Red Team şi Stéphanie Nicot, director artistic al festivalului Les Imaginales pun piciorul în lumea de mâine, potrivit 20minutes.

Avem vreun motiv să ne bucurăm că am ajuns în 2021? Depinde…

Ce putem spera pentru viitor? Anul 2020 a lăsat lumea uluită de venirea pandemiei Covid-19. În meniul din ultimele douăsprezece luni: izolări repetate, criză economică fără precedent, divizare socială, tulburări mentale ale populaţiilor … Trei specialişti ai viitorului te ajută să vezi mai clar anul viitor (şi nu numai). Avem vreun motiv să ne bucurăm că trecem în 2021? Vă lăsăm să decideţi.

Thibaut Nguyen: Cred că va trebui să atingem fundul prăpastiei

„Anii următori sunt chiar mai nebuni decât se aşteptă. Putem vedea o creştere a mişcărilor care deja erau vizibile: fragmentarea şi destabilizarea mentală. Mişcarea de separare a colectivelor continuă aşa cum am văzut, cu lipsa unităţii medicale, ştiinţifice şi politice.

Un alt element puternic este dificultatea de a afla adevărul. Ce este adevarat? Ce ştim despre Covid-19? Mă frapează să văd că după nouă luni se ştie aproape mai puţin decât la începutul pandemiei. Este din ce în ce mai dificil să te bazezi pe repere obiective externe. Toată lumea va fi forţată să apeleze la propriile convingeri şi, din nou, acest lucru va slăbi colectivul.

Imaginaţi-vă un vapor în care echipajul nu este de acord cu ce cale să urmeze. Se formează grupuri care încep să se certe şi deodată vaporul loveşte un aisberg. Trebuie să luăm o decizie urgentă, dar ei tot nu sunt de acord, nu mai mult decât erau înainte. Astăzi am lovit aisbergul, dar nu există un consens asupra direcţiei pe care ar trebui să o ia societatea – care sunt valorile corecte, modul corect de a fi fericiţi.”

Citiţi continuarea pe www.alephnews.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO