Business Internaţional

Alertă la sol: Un avion de pasageri a fost evacuat în Moscova. Opt persoane au fost rănite

Alertă la sol: Un avion de pasageri a fost evacuat în...

Autor: Mircea Olteanu

19.07.2019, 11:44 260

Un avion de pasageri a fost evacuat la aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma declanşării unei alarme de fum la bord, opt persoane fiind rănite în cursul acestei operaţiuni, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, citat de agenţia de ştiri Tass. 

"Opt oameni au fost răniţi în cursul evacuării cu ajutorul toboganelor de evacuare", a declarat oficialul, precizând că doi răniţi au fost spitalizaţi.

O altă sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat că nicio persoană nu a suferit răni serioase.

"Nu este niciun copil printre răniţi. Majoritatea au suferit zgârieturi şi vânătăi. O persoană a fost spitalizată cu o gleznă dislocată, alta cu o urgenţă hipertensivă", a adăugat oficialul rus.

"În timp ce (avionul) Boeing 747 spre Erevan rula pe pistă, echipajul a fost alertat cu privire la prezenţa fumului în cabină", a transmis serviciul de urgenţă din regiunea Moscova.

Piloţii au anulat decolarea, iar pasagerii au fost evacuaţi.

Potrivit echipelor de salvare, la bordul avionului companiei Nordwind Airlines erau 187 de persoane, însă serviciul de presă al Aeroportului Sheremetyevo a transmis că avionul transporta 173 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Echipele de intervenţie nu au descoperit semne ale unui incendiu sau degajări de fum la bordul aparatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO