Business Internaţional

Alertă nucleară în Franţa: un furnizor de piese a furnizat componente defecte însoţite de certificatre de calitate false

Alertă nucleară în Franţa: un furnizor de piese a...

Autor: CătăIina Apostoiu

22.04.2016, 00:00 10950
Autoritatea din domeniul siguranţei nucleare din Franţa (ASN) este în alertă, în condiţiile în care s-a descoperit că un producător de piese metalice a furnizat unor clienţi ca Areva produse defecte însoţite de certificate de calitate false, potrivit Le Monde. Autoritatea a cerut tuturor companiilor din sector să verifice piesele provenind de la producătorul respectiv pe care le utilizează pentru a putea stopa echipamentele în caz de necesitate.
 

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Cea mai exclusivistă cursă de maşini din lume va avea în acest an marea finală în Bucureşti. Galerie FOTO

 
Toată povestea a început în octombrie 2015, când o companie din sector a descoperit că piesele livrate de SBS, un producător din Boen, Loire, nu sunt conforme cu normele după ce a contactat Bureau Veritas, compania care a emis certificatul de calitate. Fals, uz de fals. Bureau Veritas a depus imediat plângere, urmată în martie de Areva şi de către Comisariatul pentru Energie Atomică (CEA).
 
În urma anchetei, SBS, o filială a grupului Genoyer, a recunoscut faptele. Vinovatul? Unul dintre salariaţii producătorului, responsabil de controlul calităţii. Acesta modifica pe computer rapoartele de calitate emise de Bureau Veritas pentru ca piesele defecte să poată fi totuşi livrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO