Business Internaţional

Alertă roşie în Europa: Poliţia germană a reţinut sâmbătă zece persoane în urma unei ample operaţiuni antiteroriste. Se pregăteau atentate majore. UPDATE: Bărbaţii au fost eliberaţi

Alertă roşie în Europa: Poliţia germană a reţinut...

Autor: Mircea Olteanu

30.03.2019, 16:01 1893

Poliţia germană a reţinut sâmbătă zece persoane în urma unei operaţiuni antiteroriste în vestul Germaniei, aceştia fiind suspectaţi că pregăteau atentate majore, iar în acest sens au stocat arme şi materiale explozive, a anunţat un reprezentant al autorităţilor, potrivit cotidianului The Guardian.

Potrivit cotidianului Bild, la operaţiune au participat şi genişti, existând suspiciunea că într-o locaţie din Essen se aflau materiale explozive.

Oficialul german a confirmat că unul dintre cei zece suspecţi era originar din Tadjikistan, însă nu a oferit alte detalii despre suspecţi.

Procurorii au comunicat că suspecţii au fost reţinuţi pentru că intenţionau să comită "crime grave" ce ar fi pus în pericol securitatea statului.

Presa locală a relatat că se suspectează că cei reţinuţi sunt simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Postul public Bayerischer Rundfunk (BR) a relatat că cei zece au fost eliberaţi după câteva ore de la reţinere, însă autorităţile continuă ancheta.

Momentan nu este clar dacă operaţiunea antiteroristă are legătură cu cazul unui tânăr tadjic care a fost arestat vineri dimineaţă după ce a condus maşina cu viteză prin oraşul Essen. În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană. Anchetatorii au stabilit că acţiunile individului constituie tentativă de omor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO