Business Internaţional

Alimentul care a ajutat până acum lumea să ocolească o criză alimentară în toată regula, ar putea fi următorul vizat de măsuri protecţioniste

Alimentul care a ajutat până acum lumea să ocolească...

Autor: Catalina Apostoiu

04.06.2022, 17:56 834

Thailanda şi Vietnamul ar trebui să-şi unească forţele pentru a majora preţurile orezului cu scopul de a-şi creşte puterea de negociere pe piaţa mondială, a declarat recent premierul thailandez Prayuth Chan-Ocha, o mişcare care ameninţă să scumpească şi mai mult alimentele pentru consumatorii din întreaga lume, scrie Bloomberg.

O astfel de mişcare ar fi benefică pentru milioane de cultivatori de orez din cele două ţări care se confruntă cu costuri în creştere, în timp ce preţurile cerealei au rămas modeste, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Prayuth, Thanakorn Wangboonkongchana.

Ministrul adjunct al agriculturii din Vietnam s-a întâlnit cu oficialii thailandezi pentru a discuta un cadru pentru cooperare.

Ameninţarea scumpirii orezului vine pe fondul unui val în creştere de protecţionism alimentar şi inflaţie scăpată de sub control.

Există de asemenea temeri că India şi-ar putea restricţiona exporturile de orez după ce ţara a luat decizii similare în cazul grâului şi zahărului, lovind puternic în piaţa de alimente deja zguduită de războiul din Ucraina.

O astfel de decizie luată de cel mai mare exportator al lumii într-un moment în care preţurile grâului şi porumbului cresc dramatic ar face ca alte milioane de oameni să sufere de foamete şi ar creşte puternic riscurile legate de inflaţie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO