Business Internaţional

Alţi 9 români aduşi din Italia, cu o aeronavă a MApN

Alţi 9 români aduşi din Italia, cu o aeronavă a MApN

Autor: Andreea Tobias

14.03.2020, 13:06 112

Nouă români aflaţi în Italia ca turişti sau pentru tratamente medicale vor fi aduşi în ţară sâmbătă, cu o aeronavă a MApN.

Potrivit Biroului de presă al MApN, o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face sâmbătă un nou zbor pe ruta Bucureşti – Roma – Bucureşti, pentru readucerea în ţară a 9 cetăţeni români din Italia.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Persoanele repatriate sunt cetăţeni români non-rezidenţi în Italia, aflându-se acolo cu titlul temporar, ca turişti sau pentru intervenţii medicale şi au fost afectaţi atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât şi de măsurile adoptate de către autorităţile române de suspendare a zborurilor şi a curselor de transport rutier de persoane înspre şi dinspre Italia. Aceştia nu au avut alternativă reală de a-şi continua şederea pe teritoriul Republicii Italiene.

„Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz - comandantul aeronavei, căpitan Mihai Vîrdol - pilot secund, maistrul militar Maftei Ţebrean - tehnic de bord şi echipa medicală formată din maior Daniel Nica - medic şi plutonierul Georgel Grigore - asistent medical. Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii. Cei nouă cetăţeni români vor fi preluaţi, la sosirea în ţară, de către Direcţia de Sănătate Publică şi plasaţi în carantină într-o unitate din Bucureşti, în conformitate cu măsurile adoptate de către autorităţile române pentru cetăţenii care vin în România din Italia”, se arată în comunicatul MApN.

Italia a raportat, vineri seara, 250 de decese în 24 de ore, din cauza infecţiei cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 250 de decese. Numărul total al deceselor înregistrate în Italia din cauza COVID-19 a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO