Business Internaţional

Amanarea aderarii la Schengen, o razbunare personala a ministrului Imigratiei din Olanda?

Amanarea aderarii la Schengen, o razbunare personala a ministrului Imigratiei din Olanda?

Autor: Pro TV

22.09.2011, 11:32 1840

"Blocarea transporturilor de flori din Olanda in vamile romanesti este un motiv in plus pentru mentinerea Romaniei in afara Spatiului Schengen". Declaratia ca o sentinta ii apartine ministrului Imigratiei de la Amsterdam.

In numele guvernului olandez, Gerd Leers a anuntat de saptamana trecuta ca tara noastra nu se califica pentru aderare, pentru ca n-am fi un stat de drept.
Insa cine este aceasta singura voce virulenta care se ridica impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen?

Gerd Leers este deja un personaj controversat in tara de origine, dar si in Bulgaria, dupa un scandal care l-a facut sa piarda postul de primar in orasul olandez Maastricht.

Ziaristii bulgari au pus din nou pe tapet scandalul din 2006, cand Gerd Leers ar fi construit o vila intr-un cartier rezidential de langa Byala, pe malul bulgaresc al Marii Negre. Nu a putut justifica provenienta banilor si a fost acuzat de coruptie.

Proprietatea in valoare de peste 200.000 de euro ar fi fost si obiectul unor presiuni diplomatice. Leers ar fi apelat la ambasadorul Olandei la Sofia pentru a-si rezolva problema imobiliara. Cel putin asta sustin edilii din satul bulgaresc Byala, unde se afla complexul rezidential. Atunci Leers si-a dat demisia de la primarie, dar intre timp a ajuns tocmai ministrul Imigratiei.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO