Business Internaţional

Amazon dă tonul schimbării: Jeff Bezos creşte salariul minim în companie la 15 dolari pe oră şi insistă în faţa statului pentru majorarea salariului la nivel federal

Amazon dă tonul schimbării: Jeff Bezos creşte salariul...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2018, 13:11 198

Amazon a anunţat astăzi că va majora salariul minim în companie de la aproximativ 13 dolari pe oră la 15 dolari pe oră, începând de luna viitoare, atât pentru muncitorii part-time cât şi pentru cei full-time sau cei sezonieri, potrivit Business Wire.

Peste 250.000 de angajaţi Amazon din SUA vor beneficia de noul salariu minim, precum şi cei circa 100.000 de angajaţi sezonieri pe care îi va contracta compania pentru depozitele din toată ţara.

„Am ascultat ce au avut de spus criticii noştri, ne-am gândit ce vrem să facem, şi am decis că vrem să conducem”, spune Jeff Bezos, fondator şi CEO Amazon. „Suntem încântaţi cu privire la această schimbare şi încurajăm competitorii şi ceilalţi angajatori majori să ni se alăture”.

Echipa de politici publice a Amazon va începe de asemenea să pună presiune pe oficialii statului pentru a obţine o creştere a salariului minim la nivel federal.

„Vom lucra pentru a obţine susţinerea Congresului pentru o creştere a salariului minim la nivel federal. Actualul nivel, de 7,25 dolari pe oră a fost stabilit în urmă cu aproape un deceniu”, spune Jay Carney, vicepreşedinte senior în cadrul Amazon Global Corporate Affairs. „Intenţionăm să punem presoune pentru o creştere a salariului minim care va avea un impact profund asupra vieţii a zeci de milioane de oameni şi familii din toată ţara”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO