Business Internaţional

”Amazon nu este prea mare pentru a se prăbuşi. Va eşua. Amazon va intra în faliment”. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, ”părintele” Amazon, şochează cu profeţii pesimiste despre viitorul companiei

”Amazon nu este prea mare pentru a se prăbuşi. Va...

Autor: Tibi Oprea

18.11.2018, 10:29 2632

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a făcut declaraţii neaşteptate legate de viitorul companiei sale săptămâna trecută în cadrul unei întâlniri administrative. CEO-ul companiei evaluate la 1 trilion de dolari a spus că imperiul construit de el în retail este departe de a fi invincibil, potrivit Business Insider.

“Amazon nu este prea mare pentru a cădea... De fapt, prevăd că într-o zi Amazon va eşua”, a susţinut Bezos când i s-a adresat o întrebare legată de falimentul gigantului din retail Sears. “Amazon va intra în faliment. Dacă vă uitaţi la marile companii, durata lor de viaţă tinde să fie de peste 30 ani, nu de peste 100 de ani.”

Afirmaţiile celui mai bogat om din istoria modernă legate de compania sa, care există de 24 de ani, sunt destul de neşlefuite pentru un CEO. Bezos a spus că scopul lui a fost să evite inevitabilul pe cât de mult posibil şi că modul prin care compania a făcut acest lucru a fost focusul pe clienţi.

“Dacă începem să ne concentrăm pe noi înşine în loc să ne focusăm pe clienţii noştri, acesta va fi începutul sfârşitului... Trebuie să încercăm să amânăm acea zi cât mai mult posibil”.

Câţiva angajaţi ai Amazon care au vorbit pentru CNBC sub condiţia anonimatului au spus că reglementările guvernamentale şi posibilele încălcări ale legii antitrust sunt “marile preocupări” legate de viitorul companiei. Şeful Amazon, însă, a spus în înregistrare: “Se ştie că suntem o companie mare. Este raţional ca instituţiile mari de orice tip, fie că e vorba de companii sau guverne, să fie investigate”.

Amazon a anunţat marţi că se va extinde în două noi locaţii, cartiere generale denumite “HQ2”. Prin această extindere se aşteaptă o creştere a numărului de angajaţi cu aproximativ 50.000.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO