Business Internaţional

Amazon oferă camere de relaxare pentru personalul stresat

Amazon oferă camere de relaxare pentru personalul stresat

Autor: Dorin Oancea

29.05.2021, 07:50 33

Amazon intenţionează să pună „camere de wellness” în depozitele sale, astfel încât lucrătorii stresaţi să poată sta în interior şi să vizioneze videoclipuri despre relaxare, relatează BBC.

Într-un videoclip difuzat pe contul său de Twitter, Amazon a spus că „AmaZen” va ajuta personalul să se concentreze asupra sănătăţii mintale.

Dar compania a şters postarea după un val de reacţii negative şi ironice ale utilizatorilor de social media.

Compania a fost criticată în mod repetat cu privire la condiţiile de muncă din unităţile sale.

Amazon nu a răspuns la cererea BBC de comentarii.

La 17 mai, compania a anunţat o schemă numită WorkingWell, axată pe „activităţi fizice şi mentale, exerciţii de wellness şi sprijin pentru alimentaţia sănătoasă” pentru personal. „În timpul schimburilor, angajaţii pot vizita staţiile AmaZen şi pot viziona videoclipuri scurte, inclusiv meditaţii ghidate, afirmaţii pozitive, scene calmante cu sunete”, era descrierea cabinelor Zen.

În videoclipul de pe Twitter acum şters, cabină apărea ca având suficient spaţiu pentru un scaun, o mică masă de computer pe un perete şi câteva plante mici în ghivece pe rafturi. Panoul superior era pictat ca un cer albastru cu nori.

Site-ul de ştiri Motherboard a descris camera ca fiind o "cabină de dimensiunea unui sicriu în mijlocul unui depozit Amazon".

Unii utilizatori s-au grăbit să distribuie videoclipul şi au criticat gigantul tehnologic pentru ceea ce a fost etichetat drept o „cabină de plâns” sau o practică de lucru „distopică”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO