Business Internaţional

Amazon sfătuieşte utilizatorii să dezinstaleze un produs pentru care PayPal a plătit 4 mld. dolari

Amazon sfătuieşte utilizatorii să dezinstaleze un...

Autor: Dorin Oancea

11.01.2020, 17:32 451

Amazon a recomandat utilizatorilor să dezinstaleze un produs pentru care PayPal tocmai a plătit 4 miliarde de dolari, extensia browserului Honey fiind văzută ca un „risc de securitate”, relatează CNBC.

PayPal a plătit 4 miliarde de dolari pentru startup-ul care a colaborat cu Amazon încă din 2012. Acesta pare a fi primul avertisment public al Amazon despre problemele de securitate ale Honey.

„Honey urmăreşte comportamentul dvs. de cumpărător, colectează date precum istoricul comenzilor şi articolele salvate şi poate citi sau modifica oricare dintre datele dvs. pe orice site web pe care îl vizitaţi”, spune mesajul Amazon, care a fost postat pe Twitter de mai mulţi utilizatori. „Pentru a vă păstra datele private şi sigure, dezinstalaţi imediat această extensie.”

PayPal a plătit 4 miliarde de dolari pentru Honey în decembrie - cea mai mare achiziţie din istoria companiei. Start-up-ul Honey a fost fondat în 2012 şi permite utilizatorilor să găsească cupoane în timp ce cumpără online. Funcţionează printr-o extensie de browser cunoscută sub numele de „plug-in”, care caută automat reduceri pe măsură ce clienţii cumpără pe site-uri precum Amazon. Honey ia un comision pentru fiecare vânzare şi are 17 milioane de utilizatori.

PayPal şi Amazon nu au colaborat istoric împreună. PayPal a fost la un moment dat parte a concurentului eBay, iar Amazon nu acceptă PayPal ca opţiune de plată. De asemenea, are un plug-in pentru reduceri.

Plug-in-ul Honey a fost compatibil cu Amazon de când a intrat pe piaţă, acum aproximativ şapte ani.

„Scopul nostru este să avertizăm clienţii despre extensiile browserului care colectează date personale de cumpărături fără cunoştinţa lor sau consimţământul lor, cum ar fi numele clientului, adresa de expediere şi / sau facturare şi metoda de plată din pagina de checkout”, a declarat pentru CNBC un purtător de cuvânt al Amazon.

Un purtător de cuvânt al Honey a declarat că extinderea „nu este - şi nu a fost niciodată - un risc pentru securitate şi este sigur de utilizat”.

„Folosim datele doar în moduri direct benefice pentru membrii Honey - ajutând oamenii să economisească bani şi timp - şi în modurile la care ei se aşteeaptă. Angajamentul nostru este clar definit în politica noastră de confidenţialitate şi securitate”.

Compania a admis că adună „date limitate privind cumpărăturile” şi le foloseşte pentru a analiza informaţiile de pe site-urile de vânzare cu amănuntul, astfel încât utilizatorii să găsească cel mai bun cupon, dar „nu vinde informaţiile personale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO