Business Internaţional

Amazon versus Uniunea Europeană: Comisia Europeană acuză pentru a doua oară cel mai mare retailer online pentru folosirea de practici anticoncurenţiale

Amazon versus Uniunea Europeană: Comisia Europeană acuză pentru a doua oară cel mai mare retailer online pentru folosirea de practici anticoncurenţiale

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

10.11.2020, 18:14 127

Comisia Europeană a început o a doua investigaţie asupra companiei americane Amazon. Gigantul de comerţ online ar fi distorsionat concurenţa pe pieţe. Comisia spune că Amazon acordă un tratament preferenţial ofertelor proprii.

Gigantul american de comerţ online, Amazon, este acuzat de Comisia Europeană, pentru că ar fi distorsionat concurenţa pe pieţele de retail online. Gigantul american va fi supus unei investigaţii în legătură cu practicile sale de business.

Comisia spune că există suspiciuni în piaţă cum că Amazon îşi tratează preferenţial propriile oferte.

Boom-ul vânzărilor online generat de pandemie a amplificat rolul jucat de Amazon în economie, la nivel global.

Comisia este nemulţumită de faptul că, în mod sistematic, „Amazon a utilizat datele comercianţilor independenţi care folosesc platforma sa în beneficiul propriilor sale afaceri de retail, care concurează în mod direct cu cele ale altor comercianţi", a arătat Comisia Europeană.

Acţiunile Amazon au crescut cu 40% în 2020, la 88,9 miliarde de dolari.

Acţiunile celui mai mare retailer online al planetei au crescut cu peste 60% anul acesta.

Compania a angajat în ultimele luni 175.000 de oameni.

Fondatorul Amazon şi-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari doar în prima jumătate a anului.

AFACERI DE LA ZERO