Business Internaţional

Amazon vrea mai mulţi bani de la abonaţii Prime. Preţurile vor creşte în cinci ţări europene

Amazon vrea mai mulţi bani de la abonaţii Prime....

Autor: Andreea Tobias

26.07.2022, 10:40 59

Amazon, care a majorat preţurile abonamentului Prime în Statele Unite la începutul anului, va face acelaşi lucru începând cu 15 septembrie în Franţa, Germania, Anglia, Spania şi Italia.

Mai exact, preţurile vor creşte în Franţa de la 5,99 la 6,99 euro pe lună şi de la 49 la 69,90 euro pe an. În Regatul Unit, de la 7,99 la 8,99 lire sterline (aproximativ 10,6 euro) şi de la 79 la 95 lire sterline (aproximativ 112 euro). În Germania, de la 7,99 la 8,99 euro şi de la 69 la 89,9 euro. În Spania şi Italia, de la 3,99 la 4,99 euro pe lună şi de la 36 la 49,90 euro pe an, conform AFP.

Amazon Franţa a explicat că că a "extins foarte mult serviciul de la lansarea din 2008", menţionând în special numărul de produse eligibile pentru livrarea rapidă sau serviciul de cumpărături alimentare ultra-rapide oferit într-un număr redus de oraşe din Franţa.

Amazon nu a dezvăluit numărul de abonaţi pe ţări şi a spus doar că are "peste 200 de milioane" de membri Prime în întreaga lume.

Gigantul american a anunţat în februarie că va majora preţul Prime în SUA.

"Din ceea ce am văzut în Statele Unite, nu a existat un fenomen de renunţare, deoarece tot mai multe servicii sunt furnizate prin Prime şi acest serviciu permite în continuare consumatorilor să facă economii extrem de importante", a declarat aceeaşi sursă pentru AFP.

La începutul lunii iulie, grupul a simplificat procedura de dezabonare de la "Prime", "în urma unui dialog cu Comisia Europeană şi cu autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor", a precizat Bruxelles-ul la începutul lunii. Această decizie a fost luată în urma unei plângeri din partea mai multor asociaţii de consumatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO