Business Internaţional

Ambasada României din Ucraina nu mai lucrează după lăsarea întunericului din motive de securitate

Ambasada României din Ucraina nu mai lucrează după...

Autor: Catalina Mihai

20.02.2014, 14:45 348

Ambasadorul României la Kiev, Cornel Ionescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ambasada funcţionează "în parametri normali", dar personalul încearcă să lucreze până la lăsatul întunericului, din motive de securitate.

"Ambasada României la Kiev funcţionează în parametri normali, dar încercăm să lucrăm până la lăsatul întunericului, din motive de securitate atât pentru personalul misiunii cât şi pentru vizitatori", a precizat diplomatul.

Acesta a explicat că sediul misiunii diplomatice se află "cam la 1,5 kilometri de locul în care se concentrează protestele, Piaţa Independenţei, şi nu sunt probleme de deplasare în zonă".

În plus, "autorităţile ucrainene asigură forţe suplimentare de protecţie la intrarea în ambasadă".

Referitor la românii aflaţi în capitala ucraineană, Cornel Ionescu a precizat că numărul lor este relativ mic.

"Suntem în contact cu cetăţenii români aflaţi în număr relativ mic în Kiev, câteva zeci de persooane. Le-am transmis pe toate căile posibile să nu se deplaseze în zonele în care au loc violenţe", a spus Ionescu.

Canada şi Marea Britanie au decis închiderea parţială a ambasadelor de la Kiev din motive de securitate, în urma confruntărilor din capitala Ucrainei, care s-au soldat cu cel puţin 28 de morţi şi sute de răniţi, relatează presa internaţională.

Cel puţin un manifestant a fost ucis alţi zece au fost răniţi, după ce confruntările dintre protestatari şi poliţişti s-au reluat, joi dimineaţa, la Kiev. Manifestanţii au dat foc mai multor pneuri, iar fumul gros a invadat toată piaţa. Anterior, sute de manifestanţi au atacat şi respins un cordon al poliţiei în Maidan, Piaţa Independenţei din Kiev.

Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea de urgenţă a Parlamentului de la Kiev, în timp ce protestatarii par să se îndrepte către această zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO