Business Internaţional

Ambasada SUA în Sofia avertizează asupra unui posibil atac;premierul spune că e un conflict conjugal

Ambasada SUA în Sofia avertizează asupra unui posibil...

Autor: Roxana Maciuca

24.03.2016, 11:33 200

"Ambasada Statelor Unite a primit informaţii despre un posibil atac asupra unei linii sau a mai multor linii de autobuz nespecificate în apropierea hotelului Pliska", declara ambasada pe pagina sa de Facebook miercuri seară, recomandând cetăţenilor să evite zona respectivă, de pe principalele bulevarde ale capitalei bulgare, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al ambasadei a confirmat autenticitatea informaţiei, fără a mai oferi alte detalii.

Dar premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat joi că ameninţarea lansată de ambasada SUA nu a fost decât un conflict conjugal între un cetăţean bulgar şi un rezident de altă naţionalitate.

"Informaţia nu este conformă cu realitatea", a anunţat Borisov, adăugând că nu există nicio ameninţare la adresa "rezidenţilor şi oaspeţilor din Sofia".

Agenţia de securitate internă DANS şi Ministerul de Interne din Bulgaria au verificat informaţia sesizată serviciului de urgenţă 112, a explicat premierul bulgar.

"În urma verificărilor, s-a descoperit că a fost vorba de un conflict conjugal între un cetăţean bulgar şi un rezident străin", a explicat Borisov.

El a mai criticat abordarea diplomaţilor americani din ţară, acuzându-i că au făcut publică "informaţia primită de omologii săi bulgari" şi mai ales într-un "mod absolut inacceptabil".

Nivelul de alertă a crescut în statele europene după atentatele teroriste din Bruxelles de marţi dimineaţă în care au murit cel puţin 31 de persoane şi aproape 300 au fost rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO