Business Internaţional

Ambasadorul Germaniei în SUA despre posibilitatea majorării taxelor vamale aplicate Uniunea Europeană: Uniunea este la fel de puternică economic ca SUA şi va răspunde în aceeaşi măsură

Ambasadorul Germaniei în SUA despre posibilitatea...

Autor: Dorin Oancea

23.01.2020, 11:30 270

Uniunea Europeană este la fel de puternică din punct de vedere economic ca SUA şi va răspunde oricăror taxe vamale suplimentare din SUA, cu taxe proprii pe produsele americane, a declarat ambasadorul Germaniei în Statele Unite, Emily Haber, citat de Reuters.

În Davos, Elveţia, preşedintele Donald Trump, şi-a reînnoit ameninţările de a impune tarife vamale de până la 25% la importurile de automobile din UE, dacă blocul nu este de acord cu un acord comercial.

Haber a spus, la eveniment găzduit de Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale, că UE va răspunde „în aceeaşi măsură şi linie.”

Ambasadorul Franţei, Philippe Etienne, a declarat la acelaşi eveniment că UE a făcut presiuni pentru soluţionarea litigiilor cu Washingtonul privind subvenţiile acordate producătorilor de aeronave şi taxele companiilor din tehnologie, avertizând că escaladarea tarifelor va afecta ambele economii.

"Nu este în interesul nostru să avem o escaladare a tarifelor", a spus el.

Washington şi Bruxelles poartă negocieri dificile pentru o serie de probleme comerciale, care privesc subvenţiile pentru aeronave, barierele comerciale şi planurile Franţei şi ale altor ţări europene de a impozita serviciile digitale.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron şi Donald Trump au convenit în această săptămână un armistiţiu pe un front: Franţa va suspenda impozitul său digital de 3% în schimbul amânării cel puţin până la sfârşitul anului a tarifelor pentru importuri franceze de 2,4 miliarde de dolari.

În mod separat, Washingtonul a impus deja taxe vamale de 25% pentru vinuri europene şi alte mărfuri şi un tarif de 10% pentru aeronave, într-o dispută privind subvenţiile pentru aeronave. UE este pregătită să răspundă cu propriile tarife în această dispută, în primăvara acestui an, în urma unei decizii a OMC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO