Business Internaţional

Ambasadorul Germaniei: Ne dorim stabilitate, predictibilitate şi continuarea luptei anticorupţie

Ambasadorul Germaniei: Ne dorim stabilitate,...

Autor: Dana Stanila

25.01.2017, 16:13 73

''Pentru ca aceste oportunităţi ce decurg din politica europeană şi din relaţiile bilaterale să se concretizeze şi să devină realitate, noi, partenerii europeni şi cei internaţionali ai României, precum şi mediul de afaceri, ne dorim mai cu seamă un lucru: stabilitate şi predictibilitate. Şi continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în ţară, nu în ultimul rând spre binele economic al României însăşi'', a spus ambasadorul Germaniei.

Întrebat cum vede intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal, diplomatul a admis că nu este în măsură să spună cum se va realiza acest lucru, dar că, în opinia sa, trebuie să existe un dialog ''deschis şi transparent'' între Parlamentul României şi experţi şi că trebuie consultaţi toţi partenerii implicati. Cord Meier-Klodt şi-a exprimat respectul pentru performanţele atinse de România în ultimii ani şi a precizat că reformele trebuie continuate.

''Şi eu voi reitera acest mesaj reprezentanţilor Guvernului României, pe care doresc să îi vizitez succesiv, cât mai curând posibil,şi-mi voi formua dorinţa expresă ca România să-şi continue cursul reformelor, să păşească în continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani în urmă şi să confere un caracter ireversibil realizărilor sale'', a conchis diplomatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO