Business Internaţional

Ambasadorul saudit la Londra denunţă ofensiva forţelor turce în Siria şi semnalează scăderea încrederii Riyadului în Washington

Ambasadorul saudit la Londra denunţă ofensiva forţelor...

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax

15.10.2019, 13:19 98

Ambasadorul Arabiei Saudite în Marea Britanie, prinţul Khalid bin Bandar bin Sultan Al Saud, consideră atacul Turciei din nord-estul Siriei un dezastru pentru întreaga regiune şi semnalează scăderea încrederii autorităţilor de la Riyad în administraţia de la Washington, relatează The Guardian. 

Ambasadorul saudit la Londra a denunţat demersul forţelor turce în Siria şi a semnalat scăderea încrederii autorităţilor de la Riyad în preşedintele american Donald Trump ca urmare a abordării Statelor Unite faţă de iniţiativa Ankarăi.

În cadrul aceloraşi declaraţii, de la Insitutului Regal de Servicii Unite din Marea Britanie, Khalid bin Bandar bin Sultan Al Saud a reiterat că în urma unui potenţial conflict între Arabia Saudită şi Iran, statul său ar avea avea mai mult de pierdut şi că atât Riyadul cât şi Teheranul ar trebui să-şi asume rolul de „adulţii din cameră”, evitând escaladarea tensiunilor care marchează relaţiile dintre ele.

„Asaltul Turciei creează haos. Ultimul lucru de care avem nevoie este un alt front de haos în regiune şi cred că tocmai l-am obţinut”, a comunicat ambasadorul saudit.

În ceea ce priveşte abordarea autorităţilor de la Casa Albă, Khalid bin Bandar bin Sultan Al Saud, a declarat: „Suntem îngrijoraţi, fără îndoială. Ceea ce se întâmplă în Siria cu Turcia şi retragerea trupelor nu conferă o încredere incredibilă”.

În cadrul aceloraşi declaraţii, oficialul saudit a apreciat trimiterea trupelor americane către Arabia Saudită, în semn de continuare a implicării Washingtonului în evoluţiile din Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO