Business Internaţional

Ambiţie masivă anunţată de Microsoft: Gigantul vrea ca Statele Unite să aibă încă 250.000 de experţi în securitate cibernetică în următorii cinci ani şi îşi îndreaptă atenţia spre facultăţile de stat

Ambiţie masivă anunţată de Microsoft: Gigantul vrea...

Autor: Alex Ciutacu

29.10.2021, 12:28 216

Gigantul Microsoft lansează o campanie naţională în Statele Unite în parteneriat cu facultăţile de stat pentru a aduce în piaţă încă 250.000 de specialişti în securitate cibernetică în următorii cinci ani, în contextul în care există o criză a forţei de muncă pentru acest domeniu de importanţă critică, potrivit Bloomberg.

Compania va investi zeci de milioane de dolari în această iniţiativă, conform unui articol de blog. O parte dintre specialişti vor ajunge să lucreze la Microsoft, dar majoritatea dintre aceştia vor lucra pentru cele câteva zeci de mii de firme care activează în SUA în acest sector.

Brad Smith, preşedintele Microsoft, crede că Statele Unite nu se pot proteja dacă nu reuşesc să găsească oameni pentru securitatea cibernetică. Tot el consideră că soluţia este la cele 1.044 de facultăţi de stat din SUA.

În prezent, aproape 1 din 3 locuri de muncă disponibile în acest sector din economia americană rămâne neocupat. Totodată, mai mult de 1 din 20 de locuri de muncă disponibile în SUA vine cu cerinţe pentru abilităţi de securitate cibernetică. Asta înseamnă circa 460.000 de locuri de muncă, cu un salariu mediu de 105.800 de dolari, potrivit Microsoft.

Majoritatea dintre aceste locuri de muncă nu necesită o diplomă de licenţă de la o facultate. De aceea, Microsoft va furniza gratuit o programă de securitate cibernetică pentru aceste instituţii de învăţământ, va lucra direct cu 150 de facultăţi de stat din SAU şi va lansa un program de burse care va acoperi 25.000 de studenţi.

Brad Smith a explicat că facultăţile de stat sunt „un activ extraordinar” şi a subliniat că studiază 11,8 milioane de studenţi în aceste instituţii de învăţământ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO