Business Internaţional

America primeşte un semnal puternic de recesiune: Piaţa obligaţiunilor anunţă vremuri tulburi pentru economia Statelor Unite

America primeşte un semnal puternic de recesiune: Piaţa...

Autor: Dragoş Dinu

28.08.2019, 08:30 2318

Ecartul dintre randamentul pe titlurile de stat cu scadenţa la doi ani şi cele la 10 ani a scăzut la minus 4,2 puncte procentuale- cel mai ridicat nivel de inversiune din mai 2007 până în prezent, fenomen care s-a petrecut de fiecare dată înaintea ultimelor şapte recesiuni americane, scrie Business Insider. 

Îngrijoraţi de starea economiei şi de tensiunile comerciale, investitorii americani au continuat să caute refugiu în active sigure, precum obligaţiunile guvernamentale sau aurul.

Considerat unul dintre cele mai puternice semnale că se apropie o recesiune, creşterea susţinută a titlurilor de stat pe termen lung vine pe măsură ce tensiunile comerciale dintre cele mai puternice două economii dau fiori investitorilor. 

Pe de altă parte, diferenţa dintre obligaţiunile guvernamentale la trei luni şi cele la 10 ani a atins 50 de puncte procentuale, nivel care nu a mai fost atins din martie 2007. 

„Este un semnal important, dar nu unul foarte consistent”, apreciază Calvin Schnure, un economist senior la Nareit, o asociaţie cu sediul la Washington. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO