Business Internaţional

Americanii au transferat două sisteme antiaeriene Patriot din Germania în Polonia

Americanii au transferat două sisteme antiaeriene...

Autor: Mihai Draghici

09.03.2022, 20:32 129

Statele Unite au transferat, miercuri, două sisteme antiaeriene de tip Patriot în Polonia, pentru consolidarea apărării în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, anunţă un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării de la Washington, citat de cotidianul Le Monde.

Două sisteme Patriot au fost repoziţionate din Germania în Polonia la solicitarea Guvernului de la Varşovia. Este vorba de respectarea angajamentelor privind apărarea ţărilor NATO, a afirmat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Sistemele antiaeriene Patriot pot intercepta rachete balistice, rachete de croazieră şi pot doborî avioane.

Comandamentul SUA pentru zona Europei a anunţat miercuri că două sisteme antiaeriene de tip Patriot urmează să fie transferate din Germania în Polonia. "Această repoziţionare defensivă are rolul de a contracara orice potenţială ameninţare la adresa forţelor SUA, a forţelor aliate şi teritoriului NATO. Este vorba despre o măsură prudentă decisă în cadrul angajamentelor asumate prin Articolul 5 al Tratatului NATO; nu vor fi susţinute în niciun fel operaţiuni ofensive", a declarat căpitanul Christina Judd, un purtător de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, potrivit publicaţiei Stars and Stripes.

Generalul american Tod Wolters a explicat că sistemele Patriot au fost transferate de la Baza militară americană situată în Kaiserslautern (Germania) într-o locaţie nedezvăluită din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO