Business Internaţional

Americanii cheltuiesc pe mâncare, ţigări şi băutură ce câştigă din ieftinirea benzinei

Americanii cheltuiesc pe mâncare, ţigări şi băutură...

Autor: CătăIina Apostoiu

07.01.2016, 00:00 379

Americanii cheltuiesc banii care le rămân în plus în buzunare în urma ieftinirii benzinei pe mâncare, ţigări şi băutură, iar dacă aceasta nu este o veste bună pentru medici, companii de la Monster Beverage la gigantul din domeniul tutunului Altria Group profită din plin de situaţie, scrie he Wall Street Journal.

Cele mai scăzute preţuri ale benzinei din 2009 s-au tradus printr-un „bonus” de 115 miliarde de dolari pentru şoferi anul trecut, aproximativ 550 dolari pentru un şofer, potrivit American Automobile Association. Potrivit analiştilor, patru cincimi din această sumă au fost cheltuite, adesea în apropiere de benzinării.

În loc să-şi cumpere un pulover nou sau o jucărie pentru copii, cei care deţin un autovehicul au cheltuit cea mai mare parte a banilor în restaurante şi baruri, sau pe produse cumpărate la benzinării, cum ar fi ţigări şi snacks sărate. Între timp, dacă americanii nu au grijă de propria persoană, au poate mai multă grijă de propriile maşini. Aceştia conduc mai mult şi din această cauză îşi cumpără anvelope şi-şi repară maşinile mai des.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO