Business Internaţional

Americanii de la AT&T vor să vândă HBO Europa. CEO-ul WarnerMedia, John Stankey: Articolul din Financial Times despre vânzarea HBO Europe nu este adevărat

Americanii de la AT&T vor să vândă HBO Europa. CEO-ul...

Autor: Alex Ciutacu

10.04.2019, 13:23 575

Reacţia CEO-ul WarnerMedia, John Stankey: "De regulă nu comentăm speculaţii, dar când o publicaţie, deşi primeşte informaţii că ceea ce a raportat este incorect, nu ia masuri, ne simţim nevoiti să intervenim. Articolul din Financial Times despre vânzarea HBO Europe nu este adevărat. Este complet neintemeiat şi incorect. HBO Europe este un activ valoros pentru planurile noastre de creştere pe piaţa europeană.


AT&T a discutat pe plan intern vânzarea businessului HBO Europa în contextul în care cel mai mare grup american de telecom vrea să îşi reducă datoriile – care au ajuns la un nivel de 170 miliarde dolari, potrivit Financial Times care citează mai mulţi executivi seniori ai companiei.

Cumpărătorul evident ar fi Sky, deţinut de grupul Comcast, datorită relaţiei pe care o are cu HBO. Sky difuzează conţinutul HBO în Marea Britanie, Germania şi Italia.

HBO a devenit parte din AT&T după ce grupul telecom a încheiat anul trecut tranzacţia prin care a achiziţioant Time Warner.

HBO Europa este doar unul dintre activele pe care AT&T le ia în considerare pentru o potenţială vânzare, însă nu a iniţiat discuţii cu potenţiali cumpărători încă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO