Business Internaţional

Americanii de la Marsh preiau compania de asigurări Jardine Lloyd Thompson Group pentru 5,6 miliarde dolari

Americanii de la Marsh preiau compania de asigurări...

Autor: Roxana Rosu

20.09.2018, 10:06 138

Marsh & McLennan Companies, companie americană de servicii de consultanţă în risc, strategie şi resurse umane, prezentă şi pe piaţa din ROmânia, a ajuns la un acord pentru preluarea Jardine Lloyd Thompson Group (JLP), furnizor de consultanţă în asigurări, reasigurări, beneficii pentru angajaţi, brokeraj şi servicii conexe, valoarea tranzacţiei fiind de 5,6 miliarde dolari.

Tranzacţia a fost aprobată de Consiliile de Administraţie ale fiecăreia dintre cele două companii. Deţinătorii acţiunilor JLT vor primi 19,15 lire sterline/acţiune. Valoarea acţiunilor tranzacţionate este  5,6 miliarde USD în timp ce valoarea estimată a companiei achiziţionate este de 6,4 miliarde USD. Tranzacţia va fi finanţată printr-o combinaţie de numerar şi instrumente de finanţare.

“Pentru clienţii noştri, pentru colegi dar şi pentru acţionari, preluarea JLT aduce argumente convingătoare pentru serviciile pe care le oferim. Complementaritatea companiilor noastre creează o platformă în vederea furnizării unor servicii excepţionale clienţilor şi deschide noi oportunităţi pentru colegii noştri. Îi cunosc şi îi apreciez pe Dominic Burke şi echipa sa de management atât din perioada în care am activat ca underwriter cât şi de când sunt parte a echipei MMC.Sunt convins că, urmare a acestei tranzacţii, am devenit o companie cu o mai mare dinamică şi mult mai puternică” a declarant Dan Glaser, Preşedinte şi CEO al MMC.

Sub rezerva primirii aprobărilor antitrust şi de reglementare dar şi a aprobării acţionarilor JLT, este de aşteptat ca tranzacţia să se încheie în primăvara anului 2019.

MMC a primit angajamente irevocabile de la cel mai mare dintre acţionarii JLT, Jardine Matheson Holdings şi din partea directorilor JLT. Valoarea cumulată a acţiunilor pentru care s-au primit aceste angajamente reprezintă în total 40,5% din acţiunile JLT.

Odată cu finalizarea preluării, Dominic Burke, CEO al Grupului JLT se va alătura MMC în calitate de Vice Chairman şi va deveni membru al Comitetului Executiv al MMC.

 „Sunt mândru de realizările JLT care se datorează colegilor, culturii şi angajamentului ferm în faţa clienţilor noştri. MMC a fost dintotdeauna unul dintre cei mai respectaţi competitori ai noştri şi sunt convins că, împreună, suntem un grup care va reprezenta un adevărat reper pentru industria de profil”, a spus Dominic Burke .

Valoarea costurilor pentru convergenţa celor două grupuri se va cifra la 250 milioane dolari, în următorii 3 ani.  Costurile de integrare totale ale JLT se vor apropia de valoarea de 375 milioane dolari.

JLT a fost înfiinţat în 1997, atunci când Jardine Insurance Brokers plc, companie formată în urmă cu mai bine de 50 de ani, a fuzionat cu Lloyd Thompson Group plc. În prezent, compania deţine operaţiuni în 40 de ţări. Activitatea JLT este mult mai dezvoltată în Marea Britanie şi Australia dar şi în economiile emergente din Asia şi America de Sud.

JLT furnizează consultanţă de risc şi brokeraj de asigurări în energie, minerit, sănătate, construcţii, industria aerospaţială, maritimă,  dar acoperă şi liniile financiare, risc politic şi credit comercial. JLT Re furnizează companiilor de asigurare analize de risc şi soluţii de transfer în reasigurare. În acelaşi timp, echipa dedicată beneficiilor pentru angajaţi din cadrul JLT activează zona consultanţei şi administrării pensiilor private, asigurărilor de viaţă şi a programelor de wellness pentru angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO