Business Internaţional

Americanii încep astăzi cea mai urgentă campanie de vaccinare din ultimii 70 de ani: Primele doze de vaccin Pfizer-BioNTech trebuie să ajungă la 570 de spitale în două zile

Americanii încep astăzi cea mai urgentă campanie de...

Autor: Alex Ciutacu

14.12.2020, 12:45 144

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 ar trebui să fie distribuite în Statele Unite, luni, în ceea ce se conturează drept cea mai urgentă campanie de vaccinare de la cea împotriva poliomelitei din 1950, conform Wall Street Journal.

Gigantul american Pfizer a început procesul de distribuţie încă de duminică. Dozele ar trebui să ajungă la anumite spitale şi la departamente de sănătate din ţară la începutul zilei de luni, iar administrarea acestora ar putea începe în câteva ore.

Circa 145 de spitale şi alte locaţii amenajate ar urma să primească primele doze încă de luni, urmând ca alte 425 de spitale să le primească marţi, cu încă 66 miercuri, potrivit declaraţiilor generalului Gustave Perna, director operaţional al Operaţiunii Warp Speed, campania de vaccinare din SUA.

Andy Beshear, guvernatorul statului Kentucky, a declarat la finalul săptămânii trecute că se aşteaptă ca primele doze să fie administrate în statul său încă de luni dimineaţă.

Vaccinul va ajunge iniţial doar la un procent mic din populaţia ţării, în contextul în care primele livrări sunt reduse.

Pfizer trimite circa 3 milioane de doze în SUA în prima fază, urmând să trimită noi tranşe în următoarele săptămâni. Pfizer estimează că va pune circa 25 de milioane de doze în spitalele din SUA până la finalul lunii decembrie.

Americanii de la Moderna, care au dezvoltat un alt vaccin împotriva Covid-19, ar putea furniza o tranşă până la finalul anului, dacă primesc autorizarea de urgenţă săptămâna aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO