Business Internaţional

Americanii se bucură de cea mai ieftină benzină din ultimii 4 ani, de Ziua Muncii. Cât costă un litru de carburant în SUA

Americanii se bucură de cea mai ieftină benzină din...

Autor: Cătălina Butan

25.08.2014, 16:25 6482

Şoferii din SUA care îşi pregătesc deja maşinile pentru călătorii de Ziua Muncii, care va avea loc în prima luni din septembrie, se vor bucura de cele mai mici preţuri la carburant din ultimii patru ani, potrivit Asociaţiei Americane de Automobile (AAA), citată de Orlando Business Journal.

Producţia record de petrol pune presiune asupra preţurilor, a explicat Mark Jenkins, purtător de cuvânt al AAA. Preţul unui baril de petrol a fost vineri de 93,65 de dolari, cu 3,70 de dolari mai puţin decât preţul de săptămâna trecută şi cel mai scăzut nivel din ianuarie.

Preţul mediu în Statele Unite pentru un galon de benzină fără plumb obişnuită este de 3,44 de dolari ( adica un litru de benzină costă 0,91 dolari sau 3 lei).  Preţul unui galon este cu 15 cenţi mai puţin faţă de medie preţului din Ziua Muncii din 2013. Preţul mediu în Florida este cu 22 cenţi mai ieftin faţă de preţul din Ziua Muncii de anul trecut.

Potrivit estimărilor AAA, peste 35 de milioane de americani vor călători în weekendul de Ziua Muncii, dintre care doar 1,7 milioane sunt din Florida.   

Spre comparaţie, în România preţul unui litru de benzină era la începutul anului 2010 de circa 4 lei, crescând ulterior spre finalul anului până la 4,9 lei. În luna august 2014, un litru de benzină la staţiile de carburnat din România se vindea cu 6,2-6,4 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO