Business Internaţional

Americanii se tem că vor fi luaţi pe front: Criza cu Iranul generează temeri în SUA cu privire la reintroducerea stagiului militar obligatoriu

Americanii se tem că vor fi luaţi pe front: Criza cu...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

08.01.2020, 17:08 252

Criza dintre Statele Unite şi Iran generează temeri în rândul tinerilor americani referitoare la reintroducerea stagiului militar obligatoriu, informează cotidianul The New York Times.

"Va fi stagiul militar obligatoriu? Tinerii se tem după atacul militar", titrează cotidianul The New York Times.

"Interesul privind temele stagiu militar şi Al Treilea Război Mondial a crescut în mediul online, blocând site-ul guvernamental în care se înregistrează tinerii pentru recrutare", subliniază NYT.

"Timp de câteva decenii, bărbaţii americani cu vârste peste 18 ani au trecut prin procedura înregistrării pentru recrutare pentru situaţia stagiului militar. În ultimii ani, procedura a devenit una mai degrabă de rutină. Dar de vineri, după atacul cu dronă comis de SUA în Irak, soldat cu moartea unui comandant militar iranian, un caz care a generat preocupări privind posibilitatea unui nou război în Orientul Mijlociu, procedura birocratică ce părea uitată a devenit o sursă de preocupare pentru mulţi americani", notează NYT.

Tema celui de-al Treilea Război Mondial a devenit populară pe site-urile de socializare online. Tinerii au început să îşi aducă aminte că trebuie să se înregistreze după vârsta de 18 ani, mulţi făceau deja acest lucru prin formularele de solicitare a creditelor pentru colegii.

Statele Unite au iniţiat stagiul militar obligatoriu în timpul Războiului Civil, iar situaţia a durat până în timpul Războiului din Vietnam, afirmă Jennifer Mittelstadt, profesor la Universitatea Rutgers. Stagiul militar obligatoriu nu mai există în SUA din anul 1973.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO