Business Internaţional

Americanii şi-ar putea scoate pe bursă Empire State Building

Americanii şi-ar putea scoate pe bursă Empire State Building

Empire State Building

Autor: Andreea Mindrila

01.12.2011, 20:05 335

Malkin Holdings, proprietarul clădirii Empire State Building, a anunţat că aceasta ar putea deveni o proprietate imobiliară cotată pe bursă. Compania a precizat că va dezvălui mai multe detalii ale planului în următoarele trei luni şi că nu a depus încă oficial toate docu­men­tele necesare pentru listare.

Ar fi pentru prima dată când investitorii pot paria pe Empire State Buil­ding, care a fost con­struită la puţin timp după Marea Depresiune şi încă domină orizontul Man­hattan-ului.

Anthony Malkin, un dezvoltator imobiliar din New York, a cheltuit mai mult de 500 de milioane de dolari pentru a re­duce consumul de energie al clădirii într-un efort de a creşte chi­riile şi de a atrage companiile mari să fie chiriaşi ai celor 102 etaje. Valoarea clădirii a crescut la mai mult de 1,5 miliarde de dolari de când Malkin Holdings a preluat-o în 2002, potrivit The Telegraph.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO