Business Internaţional

Angajaţi din sectoare esenţiale expuşi la coronavirus dar nesimptomatici pot reveni la lucru în SUA

Angajaţi din sectoare esenţiale expuşi la coronavirus...

Autor: Mihai Draghici

09.04.2020, 15:54 185

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a anunţat reglementări care permit revenirea la lucru a angajaţilor din sectoare esenţiale care au fost expuşi la coronavirus, dar nu prezintă simptome, relatează Fox News.

Fiecare angajat aflat în această situaţie va trebui să îşi măsoare de două ori pe zi temperatura şi să poarte mască, pentru a limita riscurile răspândirii coronavirusului, afirmă dr. Robert Redfield, directorul CDC.

Redfield a afirmat că noile măsuri au rolul "revenirii la lucru a angajaţilor din sectoare esenţiale, pentru a nu exista lipsă de forţă de muncă în industrii-cheie" precum servicii de urgenţă, servicii medicale, aprovizionarea cu alimente şi altele.

De asemenea, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor încurajează angajatorii să măsoare zilnic temperatura angajaţilor şi să îi trimită acasă pe cei care au simptome de Covid-19. În plus, clădirile vor trebui aerisite şi curăţate mai frecvent. Angajaţii vor fi descurajaţi să se adune în vestiare, săli de mese sau alte spaţii largi.

Noile reglementări ale CDC sunt un semnal privind posibilitatea revenirii la normalitate în SUA, unde s-au înregistrat până acum 404.352 de cazuri de coronavirus şi 13.929 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO