Business Internaţional

An de coşmar pentru Elon Musk: CEO-ul gigantului auto Tesla devine prima persoană din lume care a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea personală

An de coşmar pentru Elon Musk: CEO-ul gigantului auto...

Autor: Alexandru Nanu

31.12.2022, 16:59 4776

Elon Musk, CEO-ul gigantului auto Tesla, şi-a văzut bogăţia scăzând în ultimele săptămâni după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au scăzut, informează Bloomberg.

Elon Musk a fost a doua persoană care a strâns vreodată o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, depăşind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Directorul executiv al Tesla Inc. a reuşit acum o premieră personală  devenind singura persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea personală.

Tot în acest an, Elon Musk a pierdut în mod oficial titlul de cea mai bogată persoană din lume. Locul său a fost preluat de Bernard Arnault, preşedintele şi directorul general al LVMH, cel mai mai puternic jucător la nivel global din industria luxului.

Tesla a fost cea mai activă, cât şi cea mai slab performantă acţiune din indicii S&P 500 şi Nasdaq 100.

Acţiunile Tesla au închis şedinţa de tranzacţionare din 30 decembrie la 123,18 USD, înregistrând p scădere de peste 65% în ultima anul, acestea fiind cotate la 352,26 USD în şedinţa din 31 decembrie 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO