Business Internaţional

Analist: Un „bailout masiv” este necesar în China

Analist: Un „bailout masiv” este necesar în China

Autor: CătăIina Apostoiu

25.05.2016, 00:00 1189

Charlene Chu, un analist bancar devenit cunoscut pentru avertismentul privitor la avansul puternic al creditului în China, a afirmat că un bailout de ordinul miilor de miliarde de dolari este necesar pentru soluţionarea problemei datoriilor rele care trag în jos economia chinezească, scrie Bloomberg.

Vorbind la câteva zile după ce un ziar al Partidului Comunist chinez sublinia riscurile legate de acumularea de datorii, Chu, partener la Autonomous Research, a declarat că nu este convinsă încă de determinarea guvernului chinez în ceea ce priveşte reducerea ratei îndatorării şi eliminarea supracapacităţii din industrie.

Chu nu este singura care lansează un astfel de avertisment. Într-un raport recent, analiştii SocGen arată că băncile chineze s-ar putea confrunta în ultimă instanţă cu pierderi de 8.000 de miliarde de yuani (1.200 miliarde de dolari), având nevoie de un bailout din partea guvernului, citând amploarea creditelor rele din interiorul companiilor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO