Business Internaţional

Ancheta în cazul avionului rus prăbuşit nu a relevat niciun indiciu al unei explozii sau incendiu

Ancheta în cazul avionului rus prăbuşit nu a relevat...

Autor: Mircea Olteanu

29.12.2016, 13:16 74

"Pe baza analizei preliminare a datelor recuperate din înregistratorul de voce am ajuns la concluzia că nu existat nicio explozie la bord. Însă un atac terorist nu limitează la explozii. Pot exista şi alte cauze, aşa că această ipoteză rămâne", a declarat Serghei Bainetov, şeful departamentului pentru siguranţă aviatică din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Pe de altă parte, Maxim Sokolov, ministrul rus al Transporturilor, a declarat că echipamentele de la bordul avionului funcţionau "anormal", adăugând că este prea devreme să poată indica cauza incidentului aviatic.

Un avion militar rus de tip Tupolev Tu-154 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră. Avionul decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova, în drumul spre Latakia (Siria). La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti. Nu există supravieţuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO