Business Internaţional

Angajaţii Credit Suisse caută avocaţi pentru a da în judecată Finma, autoritatea de reglementare din domeniul financiar, pentru că le-au fost anulate bonusurile. „Am fost contactaţi de manageri Credit Suisse din întreaga lume pentru a vedea cum îi putem ajuta”

Angajaţii Credit Suisse caută avocaţi pentru a da în...

Autor: Valeriu Dănilă

22.05.2023, 10:42 100

Angajaţii Credit Suisse se pregătesc pentru a da în judecată autoritatea de reglementare elveţiană cerând peste 400 de milioane de dolari, bonusurile care au fost anulate în urma preluării Credit Suisse de UBS, titrează Financial Times.

Angajaţii seniori ai băncii au bonusurile legate de obligaţiunile AT1, instrumente financiare anulate de reglementator a facilita ca parte a pachetului de preluare.

„Am fost contactaţi de manageri Credit Suisse din întreaga lume pentru a vedea cum îi putem ajuta”, a declarat un avocat implicat în discuţii.

AT1-urile sunt un tip de instrument hibrid de datorie creat după criza financiară din 2008 pentru a oferi băncilor o mai mare flexibilitate a capitalului în caz de criză.

Luna trecută, guvernul elveţian a dispus reducerea bonusurilor pentru aproximativ 1.000 de bancheri seniori din Credit Suisse. Conform hotărârii, membrii executivi au companiei au avut bonusurile tăiate în timp ce angajaţii cu rang mai mic au primit o reducere între 25-50% a acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO