Business Internaţional

Angel Gurría, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică: Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie

Angel Gurría, secretarul general al Organizaţiei pentru...

Autor: Dorin Oancea

23.03.2020, 10:59 182

Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie, a avertizat Angel Gurría, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), citat de BBC.

Gurría a declarat că şocul economic este deja mai mare decât criza financiară din 2008, a respins ideea unei recuperări rapide şi a apreciat că prognozele precedente care înjumătăţeau creşterea economică globală a acestui an, la 1,5% sunt mult prea optimiste.

În timp ce numărul pierderilor de locuri de muncă şi al falimentelor rămâne incert, Gurría a spus că ţările vor face faţă, în următorii ani, declinului economic.

El a spus că multe dintre cele mai mari economii ale lumii vor intra în recesiune în lunile următoare - definite drept două trimestre consecutive de declin economic.

Gurría a spus că incertitudinea economică creată de epidemie aafectează economiile într-o măsură mai mare decât după atacurile teroriste din 11 septembrie sau decât criza financiară din 2008.

Gurría a avertizat că deficitele mai mari şi datoriile împovărătoare vor afecta ţările puternic îndatorate în anii următori.

Secretarul general al OECD a negat afirmaţiile oficialilor din clubul G20 al naţiunilor bogate ale lumii, care vorbeau de o redresare în formă de „V” - cu o scădere bruscă şi puternică a activităţii economice urmată de o revenire rapidă a creşterii, spunîn că va fi, în cel mai bun caz, un " U "cu cu baza foarte lungă. ”Putem evita să apară un „L”, dacă luăm astăzi deciziile corecte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO