Business Internaţional

Angela Merkel condamnă dur atacul chimic "barbar" din Siria, criticând şi atitudinea Rusiei. "Este o ruşine că nu s-a adoptat nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU"

Angela Merkel condamnă dur atacul chimic "barbar" din...

Autor: Mihai Draghici

06.04.2017, 18:37 89

"Este vorba de un atac barbar", a declarat Angela Merkel, referindu-se la presupusul atac chimic din zona Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane.

"Din păcate, sunt multe de spus despre regimul Bashar al-Assad", a adăugat Merkel, referindu-se la numeroase atacuri care ar fi vizat spitale şi alte obiective civile.

"Este o ruşine că nu s-a adoptat nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU", a subliniat Merkel, criticând practic Rusia, care blochează prin veto un proiect elaborat de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie pentru condamnarea atacului chimic din Siria.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de presupusul atac chimic din zona Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane. Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident.

Administraţia Bashar al-Assad a negat orice utilizare a armelor chimice. De altfel, arsenalul chimic sirian a fost distrus de câţiva ani, la solicitarea Occidentului şi sub monitorizarea inspectorilor internaţionali.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO