Business Internaţional

Angela Merkel consideră Republica Moldova "un pilon al Parteneriatului Estic"

Angela Merkel consideră Republica Moldova "un pilon al Parteneriatului Estic"

Foto: AFP

Autor: Departamentul Externe

22.08.2012, 17:02 502

"Mă bucur că am venit în Republica Moldova. Putem spune că succesele obţinute de Republica Moldova sunt remarcabile", a declarat cancelarul german în urma unei întâlniri private cu Filat la Reşedinţa de Stat.

Republica "Moldova este un pilon al Parteneriatului Estic", a apreciat ea.

La rândul său, premierul moldovean a anunţat că a discutat cu Merkel despre procesul de integrare europeană, precizând că "o temă aparte (a acestei întâlniri) a fost soluţionarea conflictului transnistrean".

Angela Merkel a sosit la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga la bordul unui automobil marca Audi blindat, fără numere de înamtriculare. Traseul de la aeroport şi până la Reşedinţa de Stat a fost blocat de forţele de ordine. Cancelarul a fost întâmpinat la reşedinţa de Stat de o mulţime de copii. În clădire se aflau deja miniştii moldoveni al Educaţiei Maia Sandu şi al Muncii Valentina Buliga.

Lansat de Uniunea Europeană (UE) E în mai 2009 la Praga la iniţiativa Poloniei şi Suediei, Parteneriatul Estic se adresează unui număr de şase ţări din Europa de Est şi din Caucazul de Sud, şi anume Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova şi Ucraina.

La sfârşitul lui iunie, Comisia Europeană (CE) anunţa, la Bruxelles, că UE va aloca Republicii Moldova o sumă suplimentară de 28 de milioane de euro în cadrul Programului Parteneriatul Estic pentru Cooperare şi Integrare, în vederea sprijinirii reformelor statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO