Business Internaţional

Angela Merkel: Germania nu susţine decizia Administraţiei Trump privind Ierusalimul

Angela Merkel: Germania nu susţine decizia...

Autor: Andrei Ionascu

07.12.2017, 07:40 110

Germania nu susţine decizia Administraţiei Donald Trump de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Guvernul german nu susţine această decizie, pentru că statutul Ierusalimului trebuie rezolvat în cadrul unei soluţii între cele două state", a transmis purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat că anunţul preşedintelui SUA va duce la o "nouă escaladare a conflictului dintre israelieni şi palestinieni".

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri seară, că recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie "o nouă abordare" în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Liderul de la Casa Albă a activat un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să iniţieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO