Business Internaţional

Antonio Di Pietro: “Din păcate, corupţia este astăzi transfrontalieră şi internaţională"

Antonio Di Pietro: “Din păcate, corupţia este astăzi...

Autor: Greta Bogdan

27.10.2015, 17:06 244

Antonio Di Pietro, un om de afaceri italian, a vorbit în faţa a peste 300 de invitaţi, atât din mediul juridic cât şi din cel academic, la McCann/Thiess Conferences, conferinţă desfăşurată la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Italianul este perceput ca fiind un lider al miscării anticorupţie.

„Este o datorie pentru fiecare ţară democrată să combată corupţia şi este mai bine mai târziu, decât niciodată. România nu este ultima ţară care a început lupta anticorupţie. Corupţia trebuie combătută aşa cum se combate un cancer, luptând în fiecare zi. Din păcate, astăzi corupţia este transfrontalieră şi internaţională."

Evenimentul “Justiţiarul" a fost organizat cu sprijinul Facultăţii de Drept din cadrul Universitaţii Bucureşti. Faimosul fost-procuror a transmis aspiranţilor la o carieră în domeniul juridic urmatorul mesaj: „Vreau să le urez studenţilor acestei facultaţi succes în studiile lor, pentru că ei sunt viitorii avocaţi, magistraţi, judecători sau oameni politici ai României. Dar păstraţi-vă mâinile curate, ca atunci când închideţi ochii să puteţi spune <<Nu am trăit degeaba această viaţă!>>”.

Antonio Di Pietro este un om politic italian, fost ministru italian al infrastructurii in guvernul Prodi (2006 - 2008), fost membru al Parlamentului European în perioada 1999 - 2004 din partea Italiei, potrivit Wikipedia.

Di Pietro a fost, de asemenea, senator şi procuror în anii 1990, când a fost cunoscut publicului italian sub pseudonimul de Mani Pulite.

În anul 1998 a fondat partidul cu orientare de centru-stânga Italia dei Valori (IDV ), iar în prezent este deputat. Este căsătorit şi are trei copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO