Business Internaţional

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European: Trebuie să fim atenţi la suveranitatea energetică a Europei. Mă refer la cei care vin nu pentru a investi, ci pentru a prelua controlul unor sectoare

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European:...

Autor: Liviu Popescu

20.05.2019, 15:17 221

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, consideră că autorităţile din Uniunea Europeană trebuie să fie atente la suveranitatea energetică şi la cei care vin nu pentru a investi, ci pentru a prelua controlul asupra unor sectoare din energie.

“Trebuie să fim atenţi la suveranitatea energetică a Europei. Mă refer la cei care vin nu pentru a face investiţii ci pentru a prelua controlul asupra unor sectoare de mare importanţă pentru noi. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi”, a spus Tajani astăzi în cadrul evenimentului Eurelectric Power Summit organizat în Florenţa, Italia.

Cel mai probabil Tajani a făcut aluzie la chinezi în contextul în care Guvernul de la Beijing şi-a extins în ultimii ani prezenţa în Europa, mai ales în sectorul de energie. Şi în România, chinezii intenţionează să investească pentru retehnologizarea Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

“Pentru a avea investiţii trebuie sa asigurăm un parcurs clar şi un cadru de reglementare stabil. Pentru a avea o piaţă adevărată, trebuie ca sistemele noastre energetice să nu fie izolate, ci să creştem gradul de interconectare”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO