Business Internaţional

Antony Blinken, secretarul de stat din SUA, reiterează declaraţia preşedintelui Joe Biden şi îl acuză pe Vladimir Putin de crime de război

Antony Blinken, secretarul de stat din SUA, reiterează...

Autor: Mihai Draghici

17.03.2022, 20:54 961

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat joi seară că este de acord cu "opinia" exprimată miercuri de preşedintele SUA, Joseph Biden, privind comiterea de către Rusia a unor "crime de război" în Ucraina.

Forţele militare ruse "au intensificat bombardamentele cu scopul de a distruge voinţa cetăţenilor. Ieri, preşedintele Biden a declarat că, în opinia sa, în Ucraina au fost comise crime de război. Eu, personal, sunt de acord. Atacarea intenţionată a civililor este crimă de război. După toate distrugerile din ultimele trei săptămâni, îmi este greu să concluzionez că ruşii fac altceva. Consecinţele războiului Moscovei se simt în toată lumea", a afirmat Antony Blinken, joi seară, potrivit CNN.

Secretarul de Stat american a declarat că autorităţile americane au iniţiat proceduri de colectare a probelor pe teren. "Ne vom asigura că prin concluziile noastre vom fi de ajutor în eforturile internaţionale de investigare a crimelor de război şi de a-i trage la răspundere pe cei responsabili", a subliniat Antony Blinken.

Joseph Biden a răspuns afirmativ, miercuri seară, la o întrebare a unui jurnalist dacă îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin "criminal de război". Joi, Joseph Biden a declarat, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Capitoliu, că Vladimir Putin este un "dictator criminal".

Preşedinţia Rusiei a reacţionat vehement la afirmaţiile liderului de la Casa Albă. "Considerăm inacceptabilă şi impardonabilă această retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au omorât sute de mii de oameni în întreaga lume", a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Tass.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO