Business Internaţional

Anunţul care zdruncină Casa Albă: Un fost director FBI spune că Departamentul Justiţiei din SUA a analizat posibilitatea demiterii lui Trump

Anunţul care zdruncină Casa Albă: Un fost director FBI...

Autor: Mihai Draghici

14.02.2019, 17:33 591

Departamentul Justiţiei din SUA a analizat posibilitatea invocării unei clauze constituţionale pentru demiterea preşedintelui Donald Trump, iar procurorul general adjunct Rod Rosenstein a vrut să îl înregistreze în secret pe liderul de la Casa Albă, afirmă fostul director FBI Andrew McCabe.

Andrew McCabe, fost director interimar al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), a declarat într-un interviu acordat postului CBS News că a lansat o anchetă pentru obstrucţionarea justiţiei şi contrainformaţii vizându-l pe Donald Trump imediat după ce preşedintele l-a demis pe directorul FBI James Comey în mai 2017.

Andrew McCabe a precizat că a fost afectat de conversaţia pe care a avut-o cu Donald Trump după ce îl destituise pe James Comey. "Vorbeam cu un om care candidase la preşedinţie, câştigase alegerile şi ar fi putut face acest lucru cu ajutorul Administraţiei Rusiei, adversarul nostru formidabil pe scena mondială. Acest lucru mi-a generat preocupări foarte mari", a afurmat McCabe.

"Am fost foarte preocupat să aşez cazul Rusiei pe teren solid într-un mod definitiv, astfel că dacă urma să fie înlăturat brusc din funcţie cazul să nu se închidă", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO