Business Internaţional

Apar primele probleme pentru noul premier britanic: Franţa respinge cererea lui Boris Johnson privind renegocierea acordului de Brexit

Apar primele probleme pentru noul premier britanic:...

Autor: Teodora Marinescu

26.07.2019, 12:13 1287

Franţa a reiterat vineri că Uniunea Europeană respinge "cererea agresivă" a premierului britanic Boris Johnson privind rescrierea acordului pentru Brexit, însă Parisul este pregătit să lucreze cu noul şef al Guvernului de la Londra, relatează site-ul postului France 24.

Franţa a afirmat că vrea să "treacă peste stadiul" de negocieri pentru Brexit şi să discute despre viitoarele relaţii între Marea Britanie şi Uniuna Europeană, a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene, Amelie de Montchalin.

Afirmaţiile ei au fost făcute la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe noul premier britanic la Paris, într-o conversaţie telefonică purtată joi.

Boris Johnson a declarat joi că termenii Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul sunt "inacceptabili".

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO