Business Internaţional

Aplicaţia care stochează online amintirile cu cei dragi

Aplicaţia care stochează online amintirile cu cei dragi

Autor: Bianca Dorobanţu

28.11.2015, 14:00 217
StoryCorps este o aplicaţie pentru smartphone care  permite înregistrarea conversaţiilor cu bunicii, părintii sau alte persoane dragi şi stocarea lor într-o librărie virtuală din SUA. Astfel, utilizatorii ei le pot reasculta vocile apropiaţilor care nu se mai află printre ei, scris The Wall Street Journal. 
 
Aplicaţia StoryCorps este accesibilă pentru oricine deţine un smartphone, în care se găsesc încorporate funcţiile de înregistrare şi microfonul, la care trebuie să vorbească cei doi interlocutori. 
 
 StoryCorps face ca discuţia să decurgă natural şi spontan. Mai mult decât atât, aplicaţia te ghidează în realizarea unei asemenea înregistrări, care poate dura până la 40 de minute şi în cadrul căreia pot fi puse aproape zece întrebări.  
 
StoryCorps oferă sugestii de întrebări prin care se obţin răspunsuri inedite: "Cum ti-ar plăcea ca cei din jur să îşi amintească de tine?” sau “Regreţi ceva ce ai făcut de-a lungul vieţii?"
 
La finalul interviului utilizatorii trebuie să introducă unele cuvinte-cheie, astfel încât conversaţia să poată fi găsit pe internet cu uşurinţă. Un alt avantaj este şi posibilitatea de a face o poză cu cel cu care ai discutat.
 
După ce trec prin toţi aceşti paşi, userii pot păstra înregistrarea o scurtă perioadă doar pentru ei şi să o editeze înainte de a o posta. 
  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO