Business Internaţional

Apocalipsa din retail continuă: Patru giganţi americani închid peste 1.000 de magazine

Apocalipsa din retail continuă: Patru giganţi americani...

Autor: Iulian Tenchiu

10.03.2019, 08:51 2218

Charlotte Russe, Family Dollar, Abercrombie & Fitch, and Chico's sunt cele patru companii din retailul american care au anunţat recent închiderea a circa 1.100 de locaţii din SUA, scrie Business Insider.

Decizia giganţilor vine în contextul adâncirii crizei în care se află piaţa de retail care a determinat o scădere semnificativă a vânzărilor.

Odată cu aceasta decizie numărul total al magazinelor închise de marile companii din SUA a ajuns la 5.300 de unităţi. Decizia celor patru retaileri vine la doar o săptămână după ce brandurile Victoria’s Secrets, Gap şi JCPenney au anunţat închiderea a 300 de magazine.

Retailerul Charlotte Russe a declarat joi că va lichida businessul şi va închide cele 416 magazine rămase şi cele 10 magazine Peek Kids, după ce a închis alte 94 astfel de centre în februarie.

Miercuri, compania Dollar Tree a anunţat că intenţionează să rebranduiască aproximativ 200 de magazine Family Dollar în magazine Dollar Tree şi să închidă toate cele 390 de magazine aflate sub brandul Family.

Chico a declarat că va închide 90 de magazine White House Black Market şi 60 de magazine Soma în următorii trei ani, iar Abercrombie & Fitch a declarat că intenţionează să închidă până la 40 de magazine în acest an.

Compania a şi-a motivat decizia susţinând că vânzările din locaţiile Abercrombie au scăzut cu 2% în al patrulea trimestru. Majoritatea magazinelor pe care Abercrombie intenţionează să le închidă sunt situate în SUA, potrivit companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO