Business Internaţional

Apostolii apocalipsei financiare: cele mai şocante 12 citate despre criză

Apostolii apocalipsei financiare: cele mai şocante 12 citate despre criză

Autor: Radu Racu

03.10.2011, 21:03 16381

Presa occidentală aduce în atenţie din ce în ce mai des ideea unui colaps iminent în Europa, pe fondul crizei datoriilor suverane pornite de Grecia, care a atras acum mai mulţi giganţi financiari. Blogul The Economic Collapse a reunit cele mai şocante citate despre situaţia actuală a economiei mondiale, de la oameni de afaceri sau politicieni aflaţi în mijlocul evenimentelor.


1. George Soros (foto): "Pieţele financiare îndreaptă lumea spre o altă Mare Depresie, cu efecte politice incalculabile. Autorităţile, mai ales cele din Europa au pierdut controlul situaţiei".


2. Mohammed El-Erian, CEO al fondului de investitii PIMCO, despre băncile franceze: "Clienţii mari de pe retail, alături de clienţii instituţionali şi cei de pe investiţii vor părăsi băncile. Europa va fi aruncată într-o criză în toată regula care agravează criza datoriilor suverane şi umbreşte semnificativ perspectivele economiei globale".


3.Attila Szalay-Berzeviczy, director la divizia de investiţii a UniCredit: "Singura întrebare este cât timp vor mai putea acţiunile zadarnice al BCE şi UE să susţină starea Greciei"


4. Stefan Homburg, directorul Institutului German pentru Finanţe Publice: "Euro se apropie de sfârşitul urât. Colapsul Uniunii Monetare pare acum inevitabil".


5. Nigel Farage, parlamentar european: "Cred că ce e mai rău abia urmează să se întâmple iar preţul aurului va urca la un nivel la care acum nu ne putem imagina"


6. Carl Weinberg, economist-sef la High Frequency Economics: "Teza noastră e că Grecia cade în câteva săptămâni".


7. Alan Brazil, strateg la banca Goldman Sachs: "Nu poţi rezolva problema unei datorii cu datorii şi mai mari"


8. Juan Somavia, directorul Organizaţiei Internaţionale a Muncii: "Numărul actual al şomerilor de 20 de milioane de persoane s-ar putea dubla în statele G20 până la finalul anului 2012"


9. Josef Ackerman, CEO Deutsche Bank: "Este un secret la vedere că numeroase bănci europene nu vor rezista din cauza expunerii pe datoriile suverane "


10. Alastair Newton, analist la banca japoneză Nomura: "Posibilitatea unei rupturi a zonei euro până la finalul anului este mai mare acum decât a fost vreodată de la începerea crizei financiare"


11. Ann Barnhardt, director la fondul de investiţii Barnhardt Capital Management: "Totul s-a terminat! Tot ce se poate întâmpla e ca TOTUL să se prăbuşească. Şi dacă vă gândiţi că o să se întâmple fără un război la scară largă, vă înşelaţi".


12. Lakshman Achuthan, ECRI: "Când vorbim de recesiune, asta însemană că e un proces care se autosusţine, ceea ce înseamnă că poţi să ţipi sau să completezi un cec generos, dar nu se va opri".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO