Business Internaţional

Apple ia faţa gigantului Huawei şi devine cel mai mare vânzător de smartphone-uri pe plan mondial

Apple ia faţa gigantului Huawei şi devine cel mai mare...

Autor: Dorin Oancea

28.01.2021, 07:43 110

Apple a ocupat aproape un sfert din piaţa globală a smartphone-urilor în al patrulea trimestru, devenind cel mai mare vânzător de astfel de dispozitive din lume, în timp ce livrările Huawei au scăzut, influenţate de sancţiunile SUA împotriva companiei, relatează Reuters.

Datele companiei de cercetare IDC au arătat că livrările Apple au crescut cu 22% până la un record de 90,1 milioane de telefoane în T4, ceea ce îi conferă o cotă de piaţă globală de 23,4%.

Datele despre livrări vin după ce gigantul tehnologic american a raportat vânzări record în trimestrul sărbătorilor de iarnă, cu venituri de peste 100 miliarde de dolari pentru prima dată.

Apple a livrat gama de iPhone 12, primele sale dispozitive compatibile 5G, cu câteva săptămâni mai târziu decât de obicei, dar un număr extins de modele şi un aspect nou au sporit cererea, în special în China.

Vânzările în China, incluzînd Hong Kong şi Taiwan, au crescut cu 57% în trimestrul respectiv.

Apple a luat locul celor de la Samsung Electronics, care a livrat 73,9 milioane de dispozitive pe parcursul trimestrului, o creştere de la an la an de 6,2%.

Livrările Huawei au scăzut cu 42,4% în trimestru, până la 32,3 milioane, a spus IDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO