Business Internaţional

Apple începe să caute furnizori de senzori pentru viitoarea maşină autonomă a companiei: Parteneriatul cu Nissan rămâne o posibilitate

Apple începe să caute furnizori de senzori pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

28.02.2021, 07:31 142

Apple a început să discute cu mai mulţi furnizori de senzori LiDAR pentru maşini autonome, ca parte a eforturilor de construire a primului automobil electric din istoria companiei.

Tehnologia LiDAR (Light Detection and Ranging) se găseşte pe o bună parte din vehiculele şi prototipurile autonome, senzorii fiind folosiţi pentru a determina distanţa între vehicul, oameni şi alte maşini.

Gigantul american a dezvoltat deja o versiune iniţială a software-urilor necesare vehiculelor autonome, însă lansarea propriu-zisă ar putea fi efectuată în aproximativ cinci ani, conform unor surse din cadrul Apple, citate de Bloomberg.

În ianuarie, un ziar sud-coreean a raportat că Apple se află într-o fază avansată a discuţiilor cu grupul Hyundai pentru construirea unei versiuni „beta” a vehiculului în următorul an. Totuşi, afirmaţiile au fost dezminţite ulterior de Hyundai.

De asemenea, compania japoneză Nissan a declarat săptămâna trecută că nu a început discuţiile cu Apple, în ciuda unor rapoarte apărute în presa americană care detaliau contrariul.

„Totodată, Nissan ia mereu în considerare explorarea colaborărilor şi parteneriatelor care ar accelera transformarea industriei”, spune un purtător de cuvânt al producătorului.

În T4/2020, veniturile Apple au crescut cu 21% la 111,44 miliarde de dolari, iar vânzările de iPhone-uri au fost evaluate la 65,6 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO