Business Internaţional

Apple îşi revizuieşte în jos estimarea veniturilor pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Tim Cook, CEO-ul Apple: Nu ne aşteptam la asemenea efecte ale decelerării economice din China

Apple îşi revizuieşte în jos estimarea veniturilor...

Autor: Răzvan Botea

03.01.2019, 12:46 177

Apple îşi revizuieşte în jos estimarea veniturilor pentru prima dată în ultimii 20 de ani, pe fondul cererii slabe din China, care a declanşat o scădere a preţurilor pentru furnizorii chinezi, scrie Bloomberg .

CEO-ul Apple Tim Cook a spus că vânzările se vor situa la aproximativ 84 mld. dolari în trimestrul care s-a încheiat pe 29 decembrie, mai puţin decât estimarea iniţială de 89 până la 93 mld. dolari. Apple a raportat un venit de 88,3 mld. dolari în trimestrul al patrulea din 2017, ceea ce înseamnă prima scădere a veniturilor în trimestrul sărbătorilor de iarnă de când Tim Cook a preluat cârma Apple în 2011.

Acţiunile Apple sunt în scădere cu 7,74% la momentul redactării materialului, înainte de deschiderea Bursei de la New York.

Anunţul reducerii estimării veniturilor a fost făcut de Cook printr-o scrisoare către investitori.

„Dacă am anticipat anumite provocări în unele pieţe emergente, nu ne-am aşteptat la asemenea efecte din cauza decelerării economice, mai ales în Taiwan şi Hong Kong”, a scris Cook.

Regiunea Taiwan şi Hong Kong a înregistrat cea mai abruptă scădere pentru veniturile Apple, dar upgrade-urile de la iPhone au fost de asemenea mai slabe decât anticipa compania în anumite pieţe emergente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO