Business Internaţional

Apple lucrează cu Casa Albă pentru a lansa aplicaţia „COVID-19”

Apple lucrează cu Casa Albă pentru a lansa aplicaţia...

Autor: Laura Albu

28.03.2020, 15:31 113

Utilizatorii de iPhone din SUA vor avea acces la aplicaţia COVID-19 care va fi lansată de Apple, aceasta ajutându-i să fie direcţionaţi către Centrul pentru Preveneria Bolilor. Cei care folosesc Windows şi Adroid vor putea să regăsească aceleaşi informaţii pe site-ul Apple.

Apple şi Casa Albă au anunţat că producătorul de iPhone a lucrat cu administraţia Trump şi cu agenţiile federale pentru a lansa o aplicaţie şi un site care vor direcţiona utilizatorii către Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, transmite Reuters.

Aplicaţia care va fi disponibilă în app store sub numele de COVID-19 va cere utilizatorilor informaţii despre simptome, locaţie şi factori de risc.

Ulterior, utilizatorii vor fi îndrumaţi din cadrul instituţiei de sănătate publică.

Ei vor putea regăsi în aplicaţie răspunsuri din partea Centrului la întrebări adresate cel mai frecvent despre coronavirus. Aceleaşi informaţii vor fi expuse şi pe site-ul oficial al companiei în secţiunea dedicată virusului şi va putea fi accesată şi de pe device-urile non-Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO