Business Internaţional

Apple recunoaşte că „sabotează” iPhone-urile mai vechi şi le face să se mişte mai prost cu fiecare update, dar spune că o face spre binele tău

 Apple recunoaşte că „sabotează” iPhone-urile mai...

Autor: Alex Ciutacu

31.12.2017, 09:00 1850

Compania Apple este implicată în două procese penale după ce a fost acuzată că şi-a înşelat clienţii utilizând o tactică „imorală” pentru a încetini viteza de funcţionare a telefoanelor vechi, potrivit The Telegraph.

Gigantul din sectorul hi-tech a admis că a limitat puterea de procesare a modelelor iPhone 6, 6s şi 7 printr-un update de soft, dar susţine că a făcut-o pentru a menaja bateriile care îmbătrânesc şi pentru a proteja componentele telefonului.

Reclamanţii cer ca Apple să se oprească din a reduce puterea de procesare şi să înceapă să plătească compensaţii clienţilor acuzaţi.

Publicaţia Chicago Sun Times a relatat că un alt proces este intentat de cetăţeni din Ohio, Indiana şi Carolina de Nord, aceştia cerând compensaţii pe baza faptului că Apple a încălcat standardele de protecţie a consumatorului.

Aceştia acuză compania din Silicon Valley că ar fi implicată în practici „imorale şi lipsite de etică”, şi că update-ul de soft nu a fost o îmbunătăţire, aşa cum a descris-o Apple, ci o mutare proiectată să „încetinească performanţa telefoanelor vechi”.

Potrivit intenţiei de proces, aceştia au susţinut că „modelele lor de iPhone-uri încetinesc de fiecare dată când apare un nou model”.

Criticii au acuzat pentru foarte mult timp compania, sugerând că aceasta utilizează aceste update-uri de soft pentru a limita performanţele telefonului înaintea unei noi lansări, dar până acum nu a existat nicio dovadă în această privinţă.

Dar, miercuri, Apple a admis că încetineşte puterea de procesare pentru a rezolva problemele legate de baterie.

„Scopul nostru este să livrăm cea mai bună experienţă către client, ceea ce include performanţa generală şi prelungirea vieţii device-urilor pe care aceştia le deţin”, a transmis un purtător de cuvânt.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO